Werkbezoek Ameland

Ameland, 21 juli 2016 – Projecten van Flexurance zijn echt door geheel Nederland blijkt wel uit het project bezoek van vandaag.

Vandaag ben ik in alle vroegte vanuit huis vertrokken naar Ameland vertelt Sheila Bartelen Vestigingsmanager van Flexurance. Op deze heerlijke zomerse dag werd ik bij de boot opgehaald door onze System Engineer die op het project in Ameland werkzaam is. Hij heeft me uitgebreid geïnformeerd over System Engineering en over zijn werkzaamheden op dit project. Erg boeiend en zeker ook zeer leerzaam.

Daarna, vertelt Sheila verder, heb ik van onze opdrachtgever een uitgebreide rondleiding gehad op het dijkverzwaringsproject. De dijk waaraan gewerkt wordt van begin tot einde gezien, iedere fase van opbouw van de dijk werd toegelicht en mooi om te zien hoe wij tegen het water beschermd worden. Om het overtollig water van Ameland af te voeren wordt er een nieuwe duiker aangelegd en worden 3 andere duikers vervangen. Als alles gereed is, voldoet de dijk weer voor 50 jaar aan de wettelijke normen en de duikers zelfs voor 100 jaar.

Indrukwekkend is ook het logistieke aspect van dit project vertelt Sheila. Er is een speciaal strand opgespoten met een lospunt waar 2 keer per dag de schepen komen om het materieel en materiaal te leveren.

Met een ervaring rijker en vele prachtige foto’s ben ik weer op de boot gestapt en huiswaarts gekeerd met voor de volgende dag mooie verhalen voor mijn collega’s.